KRIMINOLOGIJA SKRIPTA PDF

OLOGIJA-NAUKA0KRIMINAUTETUIUCINITELJIMAKRIVICNIHDJELA. ojaproucovouclniteliekrivicnlhdjela. kriminologija skripta free PDF ePub Mobi. Download kriminologija skripta free PDF, ePub, Mobi. Books kriminologija skripta free PDF, ePub, Mobi. Page 1. Bjanka Maravic studies Art & Design, Comics and Graphic Novels, and Creative Media.

Author: Mezishakar Faejind
Country: Bulgaria
Language: English (Spanish)
Genre: Personal Growth
Published (Last): 16 September 2007
Pages: 441
PDF File Size: 10.39 Mb
ePub File Size: 16.75 Mb
ISBN: 689-2-59132-993-5
Downloads: 75288
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Saramar

BARNET tvrdi da nasilje koje jriminologija prikazuje na televiziji u velikoj meri povecava prag nasilja kod dece. Prema drugima razlozi su u krizi treceg doba. Kriminologjia za politiku, informatiku i komunikacije OEBS-a, definisala je ovu pojavu kao unos, izmenu, brisanje ili prikrivanje podataka ili programa nam,erno preduzimanih da bi se izvrsila prevara; da bi se ometale funkcije racunarskih sistema ili telekomunikacija;narusavala ekskluzivna prava vlasnika zasticenih kompjuterskih programa, s namerom njihovog komercijalnog koriscenja ili preprodaje; neovlascen pristup do racunarskog ili telekomunikacionog sistema ili namerno prisluskivanje takvih sistema i narusavanje mera njihove zastite.

To mogu biti cinioci socijalnog i licnog karaktera: Jedno od drustvenih faktora uzrocnosti je i uvrezeno shvatanje javnog mnjenja o karakteru saobracajnih delikata, koji ih ne smatraju oblikom kriminaliteta.

U ciste spadaju profesionalni zlocinci iz nerada, agresivni kriminalci, kriminalci primitivnih reakcija Kradja intelektualne svojine — razvila se u svim oblastima gde je moguca brza i velika zarada zloupotrebom tehnickih sredstava. Odredjeno ponasanje u drustvu ciju osnovu cine ideoloske dimenzije odnosa sankcionisana su kao kr.

U najopstijem smislu ovaj pojam znaci proucavanje odnosa izmedju zivih bica i prirode, odnosno okoline, kao delova jedinstvene celine. Ruska mafija, nastala posle raspada SSSR-a, osnovne delatnosti su im bankarske i finansijske transakcije, ilegalni promet droga, oruzja i nuklearnog otpada, organizovane prostitucije Posebno zemlje u kojima skrripta celokupna industrija, usluge skrpita infrastruktura oslonjena na kompjutere.

  FRIEDA FROMM REICHMANN PDF

U pitanju je vrlo heterogena struktura osoba razlicite psihostrukture poremecaja licnosti, socijalnih obelezja i motivacionih osnova. Pored opstih postoje i specificni uzroci koji su doveli u povoljan status odredjene politicke, privredne, stranacke strukture i delove drzavnog aparata da, koristeci privilegije promena i neregulisanih odnosa, te odsustva drzavne i drustvene kontrole omoguce razne oblike nezakonitog bogacenja.

Ona utice na ponasanje coveka, njegova osecanja i misli. Za postojanje genocida nebitan je broj zrtava i nacin njihovih ubistava. Cesto se opasne materije uranijum i plutonijum uvoze uslovljavanjem stranog kupca da time moze nabavite deficitarnu robu oruzje. Ideologija je skup drustveno-politickih vrednosti koje drustvene institucije usvajaju i koje rukovode njihovom socijalnom politikom. Psihoanaliticari daju primat uzrocnosti u ranom psihoseksualnom razvoju.

Vrsta delikvencije posebne populacione strukture — maloletnika. Specificnost ove realnosti je u: Please choose whether or not you want other users to be able to see on your profile that this library is a favorite of yours. Treci ovu pojavu objasnjavaju posledicama stresnog zivota, ekonomskom nesigurnoscu, ispraznim zivotom itd.

Kriminologija i socijalna patologija | Open Library

Uloga medija u prevenciji kriminaliteta je izuzetno velika. MILER tvrdi da neke grupe krse drustvene norme, ne zbog toga sto su u sukobu sa srednjom klasom, vec zato sto su usvojili vrednost nizih klasa, jer tako lakse dolaze do cilja. Medju najpoznatije organizacije italijanske mafije spadaju: Stecajne prevare se cine u nameri da se izbegne placanje obaveza koje preduzece ima usled stecaja prividnim ili stvarnim umanjivanjem vrednosti.

Nedozvoljena trgovina se smatra prevarenim oblikom kriminaliteta. Ona je zrtva nasilja po osnovu polne pripadnosti i cesto nasilje dozivljavaju kao duznost. Takva licnost je nesigurna, lako se uzbudjuje, brzo menja raspolozenja, sklona mrznji, ljubomori, zavisti Kriminoloogija ih sizofrenicari, paranoici i osobe u stanju patoloske ljubomore. Ova dela su kod nas svrstana u krivicna dela protiv privrede i kr.

  HAVAYOLU KARGO TAMACL PDF

KRIMINOLOGIJA – SKRIPTA

Postoje kruminologija teorija nezgoda: Croatian View all editions and formats Rating: Uticaj rata na pojave kriminaliteta ispoljava se u svim fazama- u toku i neposredno posle rata. Savremene organizacije podrazumevaju podele zadataka u razlicitim oblastima. Profesionalni kompjuterski delikventi su osobe kojima je to jedino zanimanje, deluju kao individue, ili u grupi ili kriminalnoj organizaciji.

Pod tim se podrazumevaju kr. Zrtve imaju problema sa dokazivanjem silovanja ukoliko im pocinilac nije naneo teze fizicke povrede. Osnovna obelezja sekti su: Bez obzira na razlicite pristupe i sto se ne mogu selektirati tipovi delikvenata po posebnim skripha i bio identifikacionim kriterijumima, oni se od ostalih osoba razlikuju po individualnim psihickim svojstvima, koja ih samo u nekim slucajevima navodi na delikventnu radnju, ali nisu dominantan uzrok delikvencije.

Razlika je samo u nacinu legalnosti ostvarivanja. Skloni su vrsenju delikta ubistva, nanosenje telesnih povreda, podmetanju pozara Porast kriminaliteta je rzultat savremenih zivotnih uslova, narocito u urbanim sredinama. Kod kradje se susrecemo sa profesionalnim i neprofesionalnim vidovima.

Depresivne psihoze – poremecaji licnosti u sferi afekata, nagona i skriipta. Bitna su jos 2 faktora: Najdrasticniji oblici politickog nasilja su kriminolobija fizicke i psihicke torture.

Kriminologija i socijalna patologija

Povodi su dodatni uslov za nastanak pojave. Javlja se citav niz socijalnih problema kao sto krimijologija nezaposlenost, pojava opsteg siromastva, krijumcarenja, pljacke i sl. Please select Ok if you would like to proceed with this request anyway.